Hirdetés, Stúdió

Támogatóink:
Hirdetés
Ön is hirdetne?

Napi idézet

 

 

 

"Érj oda a paradicsomba, mielőtt utolér a kaszás."

Idézet az Ikrek című, Pierre Richard filmből

BejelentkezésNagyvilág

A Skorpió jegy jellemzői PDF Nyomtatás E-mail
Csillagjegyek
2009. november 03. kedd, 08:47

SKORPIÓ

Október 23 – November 21.


Színe. Vérvörös, fekete, méregzöld
Ásványa: feketeszén, plutúnium
Növényei: orchidea, krizantém, hagymafélék
Állatai: skorpió, denevér, cápa, krokodil
Országai: Afganisztán, Japán, Algéria
Városai: Washington, Pompei
Uralkodó bolygója: Mars és a Plutó
Tulajdonságai: hideg és nedves
Sportjai: küzdő sportok, kitartást igénylő sportok pl. triatlon, rali

 


Néhány jellemző tulajdonsága: erős akaratú, veszélyt kereső, álmodozó mozgékony, jó munkaerő, precíz, megbízható, uralomra vágyó, kíméletlen, bosszúálló, büszke, túlzásra hajlamos, szenvedélyes, beleérző képessége nagy, intuitív, kitartó, hiú, élvhajhász.

A Skorpió minőségét tekintve fix, elemiségét tekintve pedig víz.
Nyugtalan természetű, örökmozgó, nyüzsgő ember, akinek lételeme a feszültség és a pörgős élet. Mindig figyeli az új kihívásokat, az új feladatokat, lehetőségeket. Nem egy könnyen meghátráló jellem, í konfliktusoknak inkább eléjük áll, mintsem meghátráljon, bár az is igaz, hogy nem egyszer struccpolitikát folytat és inkább elbújik a probléma elől. Ha elért valamit, akkor sem nyugszik meg, mert újra űzi a tettvágy. Nagyon önérzetes, és ha valami bántja a lelkét, azt igen nehezen tudja elfojtani. Mindig keresi a tartós értékeket illetve arra törekszik, hogy ő maga is ilyen dolgokat állítson elő. Nem egyszer nagy művész, vagy szeret olyan pl. tárgyakat készíteni, ami az utókor számára megmarad. Képes áldozatot hozni, akár önmagáért, akár másokért.

Folyamatosan kutatja az élet dolgait, boncol, kételkedik, kritizál, önkritikája is működik, bár kicsit gőgös viselkedése ezt néha meggátolja. Ami a szenvedélyeit illeti, abban is két véglet vagy mély átéléseket él meg, vagy drasztikus önmegtartóztatást, ez segíthet az aktív szublimációban és az energiák hasznosan kerülnek a felszínre. Sok művészlélek van köztük.

A az egyik legösszetettebb és legszélsőségesebb jegy. Benne van a gonosz, a pusztítás de ugyanakkor a halhatatlanság is illetve annak a tudása a „tudás”, hogy ami az anyagi világhoz köti az embert, az véges, múlandó és ennek tudatában ha módja és lehetősége van rá szívesen nyit a spiritualitás illetve a magasabb dimenziók felé.

A az első szellemi jegy. Mindig azon töpreng, hogyan lehet(ne) a világot még tökéletesebbé tenni.
Felismeri, hogy képes nagyokat alkotni, az már más kérdés, hogy van-e hozzá belső ereje és intuíciója, hogy az elképzeléseit megvalósítsa. A végletek szülötte: vagy szeret vagy gyűlöl, az arany közép utat nem ismeri. Mindezek ellenére mindkettőt mély szenvedéllyel éli meg.
Hatalmas lelki ereje van, kitartó és erős akaratú. Mindig keres valamit amiért élni érdemes, ha mást nem legalább egy eszmélt. Akármihez kezd, azt nagy odafigyeléssel teszi. Akadnak köztük lustácskák és felületesek, de azért ha valamit megcsinálnak, azt általában nagy precízséggel teszik, nem szeretik a félmunkát.

Kompromisszumot viszont nem ismer – legalább is nehezen köt , kitart az elvei mellett és gyakran makacs is ebből kifolyólag.  A -t kívül páncél védi, de belül egy nagyon érzékeny, sérülékeny lélek van, aki depresszióra hajlamos lehet...Sajnos lehet cinikus, önfejű esetleg érzéketlen. Másokat – a másikat – uralma alatt tarthatja és akár manipulálhat is. Nehezen tud megbocsátani és elengedni. Nehezen nyílik meg a másiknak, de akit egyszer közel enged magához, annak akár a legféltettebb titkait is elmeséli. Nagyon mélyérzésű, hűséges barát és nagyon jó, kitartó társ, jó szülő válhat belőle, aki a gyermekéért mindent megtesz, arra azonban ügyelni kell, hogy ne fojtsa meg gyermekét szeretetével és ne legyen zsarnoki sem, hiszen képes a másikat lelkileg zsarolni, ez azonban nem csak szülői mivoltára igaz, hanem egyéb kapcsolataira is.

Munkában a Skorpió, bármit dolgozzon is, nagyon precíz, odafigyel és szeret hibátlan munkát végezni. Mivel önfeláldozó típus, ezért akár reggeltől estig is dolgozik, igaz a kompromisszumokat nehezen viseli, de ha a munka úgy kívánja, akkor nagyon rugalmas tud lenni. Vezetőnek nem mindig alkalmas, mert vajszívű a beosztottakkal, pedig ez nem mindig célravezető. Mindig barátként akar velük viselkedni és ezzel nem egyszer visszaélnek. Lehet viszont olyan vezető, aki nem tűr semmi ellentmondást vagy lazsálást és az embert csak addig értékeli, amíg teljesít, ha a teljesítmény bármi oknál fogva – ha nem is a dolgozó miatt – csökken, akkor már nem foglalkozik a másikkal.
Foglalkozásai: Gyógyító, grafológus, pszichiáter, tetoválóművész


A Skorpió gyengéi
A Skorpió megrögzött elképzelései miatt érzékeny, sebezhető lélek, aki mindenki felett teljes irányítást szeretne birtokolni. Csípése halálos, emellett rendkívül mazochista. A külső kemény páncél mögött nagyon érzékeny, sérülékeny lélek van. Szenvedélyesen szeret vagy szenvedélyesen gyűlöl.


A Skorpió erősségei
A szívós Skorpió hatalmas lendülettel és állóképességgel rendelkezik. Nagyon precíz és lényegre törő, megbízható és remek barát.  Éles elméje az emberek veséjébe is képes belelátni, intuitív, nehezen félrevezethető. Szeretteiért bármire hajlandó.


A Skorpió karmikus feladata
E személyiségtípus karmája a hatalommal való élés és visszaélés köré szerveződik. A Skorpió karmikus küldetése az, hogy felfedezze a múlt traumatikus eseményeiben rejlő kincseket. A folytonos kérdései, mi miért, és az örökös boncolgatása  elvezet a titkok feltárásához és megértéséshez, még akkor is, ha az nme mindenkinek van ínyére. Túlélési ösztöne és a kihívásoktól megedződött erős személyisége is része ennek a kincsnek.

Híres Skorpiók: Alain Delon, Jodie Foster, Meg Ryan,  József Attila, Psotha Irén, Marie Curie, Julia Roberts, Goldie Hawn,  Göte, Margeret Tacher, Ciccolina, Alföldi Róbert, Whopie Goldberg, Danny DeVito 

Hozzászólások 

 
0 # ยาลดความอ้วน 2016-02-10 13:19
Very good blog you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover
the same topics discussed here? I'd really like to be a part of
online community where I can get responses from other experienced individuals that share the same interest.
If you have any recommendations , please let me
know. Appreciate it!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Lukács Roberta 2016-02-17 13:48
:lol: :eek: :P :roll:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kapcsolat

0620/275-2850

masterbell@citromail.hu

 

buddhakupon.com

Hirdetés

Szavazás

Milyen jegyben születtél?
 

MTI hírfelhazsnáló

Hirdetés
Hirdetés
Látogatók eddig : 699690

Kik vannak itt?

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Hirdetés, Telek

Hirdetés

Hirdetés, tricon

TRICON hosting services

netszolga

abcbazar
Hirdetés
Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68